Jongeren Denktank Coronacrisis

Het is crisis: op de wereld, in Nederland en ook voor onze generatie. Dat betekent dat we met oplossingen moeten komen en die gaan we zoeken, samen met jou! Sterker nog, we hebben al een uitnodiging van de minister-president Mark Rutte om oplossingen voor te leggen.

Daarom waren we Denktank-Y gestart, als apart onderdeel van Coalitie-Y. Jouw oplossingen, input en ideeën hadden we meegenomen naar Den Haag en kwamen terug in het Adviesrapport over Onderwijs en Arbeidsmarkt en het Adviesrapport over Klimaat, Woningmarkt en Participatie.

Zowel Denktank-Y als het SER Jongerenplatform werken vanaf 14 september 2020 samen in de ‘Jongeren Denktank Coronacrisis’ (JDC). We willen graag álle jongeren bereiken in Nederland, om te blijven meedenken aan oplossingen voor onze generatie in de coronacrisis. Meer dan 2000 jongeren tussen 16 en 35 hebben ideeën aangedragen in de Opp App. Deze input is verwerkt in een JDC-advies.

Presentatie JDC-advies

Op 28 januari 2021 heeft de SER een online meeting gehost met premier Mark Rutte, JDC-voorzitter Maurice Knijnenburg, voorzitter Interstedelijk Studenten Overleg Dahran Çoban, SER-voorzitter Mariëtte Hamer en moderator Tom Jessen. We lieten zien wat er uit het onderzoek met de Jongeren Denktank Coronacrisis is gekomen en gingen in gesprek over de aanbevelingen.

Heb je nog een andere vraag? Stuur dan een mail naar info@coalitie-y.nl