Samen zijn we slimmer: praat mee in de Opp app over het klimaat

 Meer dan 2000 jongeren tussen 16 en 35 doen al mee met de Opp app. En dat levert veel op! Over wonen, werken en onderwijs zijn 3500 ideeën binnengekomen, met oplossingen voor de gevolgen van de coronacrisis. 
In januari worden die door de Jongeren Denktank Coronacrisis aangeboden aan het kabinet. 

We willen graag verder praten met de jongeren, over een ander belangrijk onderwerp: het klimaat. Wat vind jij dat we moeten doen om opwarming te voorkomen? En hoe kunnen we de akkoorden van Parijs bereiken?
Vanaf 12 november kun je daarvoor in de app meedoen. 
Hieronder vind je meer informatie over de app en wat de JDC doet met de resultaten van het onderzoek. Ben jij tussen 16 en 35 jaar en wil je meepraten? Download de app en start met het beantwoorden van de vragen, want #samenzijnweslimmer.

De Jongeren Denktank Coronacrisis (JDC)

Het Jongerenplatform van de Sociaal-Economische Raad (SER) en Denktank-Y hebben namens een groot aantal jongerenorganisaties de Jongeren Denktank Coronacrisis opgericht. Deze Denktank heeft beloofd regelmatig adviezen – rechtstreeks door jongeren – aan het kabinet uit te brengen.
Het Jongerenplatform van de Sociaal-Economische Raad (SER) en Denktank-Y hebben namens een groot aantal jongerenorganisaties de Jongeren Denktank Coronacrisis opgericht. Deze Denktank heeft beloofd regelmatig adviezen – rechtstreeks door jongeren – aan het kabinet uit te brengen.

Voor wie is de app bedoeld?

Om met veel jongeren contact te kunnen hebben is deze app ontwikkeld. De app is bedoeld voor jongeren tussen de 16 en 35 jaar. Ben je bijvoorbeeld studerend, werkend, werkzoekend of zoek je naar een huis? Dan horen we graag jouw ideeën over wat jij nodig hebt, en welke kansen je ziet. Die ideeën ga je in de app met andere deelnemers verder uitwerken. Daarvoor kom je dus een aantal malen terug in de app. Samen zijn we slimmer!

Wat doen we met het resultaat?

JDC gebruikt alle ideeën als input voor een advies aan het kabinet. Nadat er zoveel mogelijk jongeren hebben meegedaan aan de app, volgt een uitgebreide rapportage van alle antwoorden. Deze worden zorgvuldig geanalyseerd. Over de conclusies en adviezen praat de JDC regelmatig met premier Rutte.

Deelnemen is anoniem

Deelnemen aan dit interactieve onderzoek is anoniem. Heb je nog niet eerder meegedaan? Er worden dan een paar algemene vragen gesteld over bijvoorbeeld opleidingsniveau en leeftijd. Hiermee kunnen we een specifieker advies geven aan het kabinet. Daarnaast vinden we jouw privacy erg belangrijk. De app voldoet daarom aan strikte veiligheidseisen van Android, Apple en de AVG-privacywetgeving.

Deel jouw ideeën!

Ben je tussen de tussen de 16 en 35 jaar en wil je graag jouw mening delen met andere jongeren over het klimaat? Dan is deze app de perfecte kans om jouw stem te laten horen! Bekijk het filmpje en download de app. En vraag je vrienden om ook mee te doen! #Samenzijnweslimmer

Tim Hofman, Mariette Hamer en Jorgen Raymann hebben een filmpje ingesproken over de app. Klik hier om ze te bekijken: https://www.ser.nl/oppapp.

Klaar om mee te doen?

Ga dan naar de Google Play Store of de App-store:

  • Zoek op ‘Opp App’, herkenbaar aan het logo met drie praatwolkjes
  • Download de app
  • Accepteer het ontvangen van berichten
  • Vul de volgende OPP-code in: denkmee8929

Download hieronder de Opp App en vul deze code in: denkmee8929

Meer informatie? Lees de Q & A via https://www.ser.nl/oppapp.