Adviesrapport over Klimaat, Woningmarkt en Participatie besproken.

Foto en videograaf: Joanne Kooiman

Hier een terugblik op ons gesprek met premier Mark Rutte, minister Ollongren en minister Wiebes van 1 september! De thema’s uit ons adviesrapport waren Klimaat, Participatie en Woningmarkt. Wat hebben we concreet besproken?

  • Op Participatie: er komt een Generatietoets en wij krijgen een stevige rol in het uitdenken van het instrument. Minister Ollongren gaat met ons kijken naar structurele financiering voor jongerenorganisaties. We maken een afspraak met de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) om lokale jongeren participatie verder op te zetten.
  • Op Woningmarkt: we hebben vervolgafspraken gemaakt en gaan kijken of het model van loting in huurwoningen breder kan worden toegepast
  • Op Klimaat: Wiebes ontvangt op korte termijn Werner (JKB) en Thomas (KEK) om door te praten over draagvlak en ambitieus klimaatbeleid.

In de komende maanden blijven we input ophalen bij jongeren en jongerenorganisaties in heel Nederland. Daarnaast houden we jullie via social media op de hoogte welke afspraken er volgen!