Persconferentie Denktank-Y

Fotograaf: Sem Veen

Op dinsdag 9 juni 2020 hielden we in de ochtend een persconferentie in Pakhuis de Zwijger. Hier spraken we over de uitbreiding van onze coalitie met LAKS, FNV Jong, de Jonge Klimaatbeweging (JKB) en Talitha Muusse. Daarnaast presenteerden we onze drie eisen, gericht op het kabinet. De presentatie werd gedaan door Tim Hofman, Jurgen van der Hel (JOB MBO), Werner Schouten (Jonge Klimaatbeweging) en Talitha Muusse. 

In de middag zijn Bas van Weegberg (FNV Jong), Semih Eski (CNV Jongeren), Floor Brands (NJR), Siewerd de Jong (PerspectieF), Pieter Lossie (LAKS), en Kees Gillesse (ISO) op bezoek geweest bij onze minister-president Mark Rutte in het Catshuis.

Onze drie eisen zijn als volgt:

Eis 1: Richt een jongeren-expertteam op dat gedurende de crisis het kabinet gevraagd en ongevraagd advies geeft over de inrichting van de 1,5 meter samenleving, de compensatiemaatregelen en de herstelplannen.

Eis 2: Leg bij de wet vast dat wetgeving en beleid getoetst wordt op een evenwichtige herverdeling tussen generationele belangen in het heden en in de toekomst.

Eis 3: Jongerenorganisaties en jongereninitiatieven hebben op lokaal en nationaal niveau meer (financiële) ondersteuning nodig om onze maatschappij er bovenop te helpen.